В Україні з’явилися білборди та обʼєднання на підтримку прем’єр-міністра Гройсмана

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У містах України почали з’являтися білборди з написом «Лідерство — це відповідальність», на яких указано прізвище прем’єр-міністра Володимира Гройсмана та адресу сайту громадського об’єднання з назвою «Українська стратегія», яке підтримує чинного главу уряду.

Фото зовнішньої реклами з 1 травня публікують користувачі соціальної мережі. У Facebook та Twitter також створені сторінки від «Української стратегії». Їх заснували ще в лютому 2019 року, проте жодного допису там поки немає.

Що відомо про «Українську стратегію»?

«Українська стратегія» — громадське об’єднання на підтримку перетворень, лідером та ініціатором яких є прем’єр-міністр Володимир Гройсман. Їх мета — побудова сильної та успішної України. Ми переконані, що настав час для нової генерації активних людей, яка визначається не лише віком, а світоглядом і принципами», — зазначено на сайті об’єднання .

Його засновниками вказані три особи — нардеп від БПП, представник уряду в Верховній Раді Вадим Денисенко, міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко та громадський активіст, директор ГО «Громадський рух «Українська стратегія» Євген Золотарьов.

Додамо, що в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій під номером 39610682 зареєстрована політична партія «Українська стратегія». Як свідчить інформація з аналітичної онлайн-системи YouControl, її керівником з 27 червня 2016 року є Павло Яблонський — секретар міської ради Вінниці. Місцезнаходження партії також вказане у Вінниці на проспекті Космонавтів, будинок 30, кімната 405.

Що кажуть у Гройсмана?

Прес-секретар премʼєр-міністра Василь Рябчук у коментарі theБабелю заявив, що Володимир Гройсман не має стосунку до розміщення білбордів із його прізвищем та назвою об’єднання «Українська стратегія».

«Це громадське об’єднання, тому треба звертатися до них, тому що це їх ініціатива. Точно не наша. Там є три засновники — Золотарьов, Саєнко і Денисенко. Володимир Гройсман — прем’єр-міністр України. Вони підтримують його реформи. Це все, що я можу сказати», — заявив він.

Прес-секретар не відповів на запитання, як називатиметься нова політсила, створення якої раніше анонсував Володимир Гройсман і з якою він планує восени йти на вибори до Верховної Ради.

«Станом на зараз усе, що я можу вам сказати, — це повторити слова, які сказав на «Свободі слова». Прийде час, я думаю він скаже далі все, що має сказати. Поки говорити про щось зарано», — зазначив Рябчук.

  • Після другого туру президентських виборів в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що братиме участь у наступних парламентських виборах, які заплановані на жовтень 2019 року. Балотуватися у Верховну Раду він буде разом із новою політично силою, а не від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність», до якого входить зараз. Гройсман зазначив, що «буде сформована сила однодумців, з якими ми підемо на вибори і будемо просити мандат довіри в людей».