Через кір круїзний лайнер закрили на карантин у порту Карибського острова

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У порту острова Сент-Люсія в Карибському морі американський круїзний лайнер закрили на карантин через випадок кору на борту корабля, пише CNN .

Вважається, що судно належить і керується Церквою саєнтології, а на його борту перебуває близько 300 пасажирів. Головний лікар Сент-Люсії Мерлін Фредерікс Джеймс повідомила, що лайнеру наказали залишатися в порту після того, як вони дізналися про випадок кору з двох «авторитетних джерел».

За її словами, після внутрішніх обговорень і переговорів з Панамериканською організацією охорони здоровʼя «ми вважали доцільним помістити корабель на карантин». Вона сказала, що одна особа з кором може легко заразити інших через кашель і чхання. Тож нікому не дозволили зійти з судна.

Корабель називається Freewinds, він досі пришвартований в порту. Влада Сент-Люсії не має повноважень перешкоджати виходу корабля, і він повинен покинути острів о 23:59 за місцевим часом (06:59 за Києвом), пише ВВС .

  • Раніше мер Нью-Йорка оголосив надзвичайний стан через спалах кору. Протягом кількох місяців влада міста боролася зі спалахом кору в ультраортодоксальних єврейських громадах у Брукліні. Вона проводила розʼяснювальну роботу з рабинами та поширювала тисячі листівок, щоб заохотити батьків робити щеплення своїм дітям. Але кількість випадків захворювання на кір все ще зростає.