У курортному місті Бельгії стався витік гірчичного газу зі сховища боєприпасів часів Першої світової війни

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У бельгійському курортному місті Кнокке-Хейст стався витік гірчичного газу зі сховища боєприпасів часів Першої світової війни. Про це пише бельгійська газета Het Laatste Nieuws.

Отруйну речовину в невеликій кількості вже виявили у водах Північного моря біля міста. За інформацією газети, у сховищі, яке розташоване неподалік курортної зони, зберігається близько 35 тисяч тонн боєприпасів.

Губернатор провінції Західна Фландрія Філіп Де Бакер наказав очистити сховище від боєприпасів. «Краще це зробити сьогодні, ніж чекати, коли витік буде більш масштабним», — сказав він.

Варто відзначити, що Бельгія та Нідерланди досі страждають від двох минулих світових воєн. За попередніми даними фахівців, у Північному морі перебувають понад 4 мільйонів морських мін, а також мільйони інших снарядів.

Військово-морські флоти обох країн з 2005 року проводять спільні операції з пошуку та знищення боєприпасів, після того як на 125-кілограмовій міні підірвалося риболовецьке судно, внаслідок чого загинули троє рибалок.