ДТП у Харкові: слідчі закрили справу проти судових експертів, які проводили автотехнічну експертизу

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У Харкові слідчі закрили кримінальне провадження проти судових експертів, які проводили автотехнічну експертизу у справі про ДТП в центрі міста, яка сталася 18 жовтня 2017 року. Про це у коментарі theБабелю повідомила заступник начальника відділу комунікації поліції в Харківській області Оксана Калмикова.

Провадження відкрили 2 квітня за скаргою однієї зі сторін судового процесу — адвоката обвинуваченого в аварії Геннадія Дронова Сергія Перепелиці. Розслідуванням займався Холодногірський слідчий відділ поліції. Провадження відкрили за фактом введення в оману суду або іншого уповноваженого органу (ч. 2 ст. 384 Кримінального кодексу).

Його закрили 26 квітня на підставі відсутності складу злочину в діях судових експертів.

«26 квітня кримінальне провадження було закрите у зв’язку з тим, що слідчі не виявили в діях судових експертів ознак кримінального правопорушення», — пояснила Калмикова.

  • Увечері 18 жовтня 2017 в центрі Харкова, на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова, зіткнулися два автомобілі. Позашляховик Lexus RX, за кермом якого була 20-річна Олена Зайцева, вилетів на тротуар, де пішоходи чекали на зелене світло. Внаслідок ДТП загинули шість і постраждали пʼять осіб.
  • Крім Зайцевої, суд заарештував другого учасника ДТП — Геннадія Дронова, який був за кермом Volkswagen. Його звинуватили в порушенні правил дорожнього руху, оскільки він почав рух на жовте світло.
  • У лютому 2019 року Київський суд Харкова визнав винними Олену Зайцеву та Геннадія Дронова у ДТП. Їх засудили до 10 років позбавлення волі із забороною керувати транспортом на строк до трьох років.