Apple виплатить компанії Qualcomm близько $4,5 млрд для врегулювання суперечок щодо патентів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Компанія Apple виплатить виробникові процесорів Qualcomm близько $4,5 млрд в межах врегулювання судового спору щодо патентів, повідомляє The Wall Street Journal.

За словами представників Qualcomm, ці виплати також повинні врегулювати попередні суперечки з групою тайванських компаній, що займаються виробництвом iPhone для Apple.

Крім врегулювання спорів, Apple і Qualcomm уклали шестирічну ліцензійну угоду, а також угоду на поставку для Apple модемних чіпів Qualcomm.

  • У кінці березня Торговий суд США визнав Apple винною в порушенні двох патентів Qualcomm. Вони стосувалися управління живленням і швидкості завантаження даних.
  • У кінці грудня минулого року суд Мюнхена заборонив Apple продавати в Німеччині iPhone 7 і 7 Plus, 8 і 8 Plus. Позов проти Apple подала компанія Qualcomm. Суддя прийняв рішення, що одночасне використання чіпів Intel і ще одного постачальника Apple — Qorvo — порушує патент Qualcomm, який стосується економії заряду акумулятора при передачі даних.
  • Перед цим суд у китайському місті Фучжоу заборонив Apple продавати у країні кілька моделей iPhone. Таким чином судова інстанція стала на бік позивача — Qualcomm, який вважає, що американська компанія порушила два патенти. Один з них стосується редагування фото, а другий — управління додатками з використанням сенсорного екрану.