Бразильцю Лусваргі, який воював на боці бойовиків самопроголошених «ЛДНР», дали 13 років тюрми

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Бразильцю Лусваргі, який воював на боці бойовиків самопроголошених «ЛДНР», дали 13 років тюрми

Andrew Butko / Wikipedia

Громадянина Бразилії Рафаеля Лусваргі, який брав участь у війні на Донбасі на боці бойовиків «ЛДНР», засудили до 13 років увʼязнення.

Рішення виніс Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

«Суд, заслухавши доводи сторін, визнав обвинуваченого винним за ч. 1 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України та призначив йому покарання у вигляді 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна», — йдеться у повідомленні.

Крім того, суд стягнув з іноземця витрати на проведення експертиз у сумі близько 15 тис. гривень.

При виконанні вироку обвинуваченому буде зараховано строк, проведений ним під вартою станом на 2 травня.

Хто такий Рафаель Лусваргі?

Громадянин Бразилії, колишній військовий Французького легіону, а також службовець бразильської поліції. У 2014 році через Москву прибув на окупований Донбас, де приєднався до формування бойовиків «ЛНР» «Привид». Лусваргі очолював загін «Вікінг», сформований з іноземців.

У жовтні 2016 року працівники столичної прокуратури та Головного управління СБУ у Києві затримали Лусваргі в аеропорту «Бориспіль». 25 січня 2017 року Печерський районний суд міста Києва виніс вирок Лусваргі — 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Проте вже за півроку, у серпні, Апеляційний суд Києва скасував вирок Печерського суду та відправив справу на новий розгляд.

Наприкінці квітня 2018 року журналісти виявили Лусваргі в Свято-Покровському Голосіївському монастирі УПЦ (МП). Це викликало широкий резонанс у ЗМІ та соціальних мережах. У травні того ж року активісти націоналістичних організацій «С14» і «Національні дружини» та партії «Національний корпус» затримали Рафаеля Лусваргі й привели його до будівлі Служби безпеки України в Києві.

7 травня 2018 року Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області заарештував бразильця.