Дослідження: 20 зі 100 тисяч поїздок на електросамокатах закінчуються травмами

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Люди отримують травми під час їзди на електричних самокатах у 20 випадках з 100 тисяч поїздок. Про це йдеться у великому дослідженні, проведеному департаментами громадської охорони здоровʼя і транспорту в Остіні (штат Техас) спільно з Центрами з контролю і профілактики захворювань (CDC), пише The Verge .

Аналіз показав, що з 5 вересня по 30 листопада 2018 року в цілому 271 особа отримала травми, повʼязані з використанням самокату.

За період дослідження вивчили понад 182 тисяч годин використання електросамоката (понад 936 тисяч поїздок). У результаті фахівці дійшли висновку, що протягом тримісячного періоду сталися 20 випадків травмування на кожні 100 тисяч поїздок.

З усіх випадків майже половина – травми голови. Їх можна було запобігти, надівши шолом, але він був тільки на одному зі 190 постраждалих.

«Дослідження показали, що велосипедисти знижують ризик отримати травму голови та головного мозку, одягаючи шолом. Використання шолома може також знизити ризик травм голови та головного мозку у випадку аварії електричного самоката», — йдеться в доповіді.

Популярність електричних самокатів і велосипедів зросла за останні кілька років. Вони все частіше зʼявляються у багатьох куточках США та Європи. У 2018 році на самокатах було здійснено 38,5 мільйона поїздок у десятках американських міст.

Бум на самокати привернув увагу навіть таких гігантів, як Uber і Lyft. Вони прагнуть зменшити свій вплив на збільшення заторів на дорогах, замінюючи короткі поїздки на автомобілях поїздками на велосипедах і самокатах.