УЄФА визнала право футболіста Жуніора Мораеса виступати за збірну України

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Контрольно-дисциплінарний орган УЄФА виніс рішення у справі натуралізації нападника збірної України Жуніора Мораеса. Його звинувачували в тому, що він не мав права грати за збірну, через що українській команді загрожували дві технічні поразки в матчах із Португалією та Люксембургом у відборі на Євро-2020.

Президент Федерації футболу України (ФФУ) Андрій Павелко повідомив у Facebook, що УЄФА підтвердила правомірність виступів Жуніора Мораеса за збірну України в матчах із Португалією і Люксембургом.

«Це перемога Мораеса і всього українського футболу! Ми завжди будемо до останнього захищати національну збірну та її гравців — справжніх патріотів України, і в УЄФА, і в ФІФА. А Жуніор вже довів, що є її патріотом. Адже в той час, коли чимало футболістів після початку війни на Донбасі покинули Україну, Мораес залишився вірним нашій країні, обравши її новою батьківщиною для своєї сім’ї та зробивши свідомий громадянський вибір на користь нашої держави», — зазначив Павелко.

Як повідомляє Тageblatt, Федерація футболу Люксембургу подасть апеляцію на вердикт УЄФА. При цьому президент ФФЛ Пол Філіп визнав, що шанси на позитивне рішення вкрай малі. Тепер у організації є пʼять днів на аргументацію оскарження і ще плюс три дні для оскарження вердикту.

За даними Tribuna, Федерація футболу Португалії не подаватиме апеляцію.

  • 22 і 25 березня збірна України зіграла перші матчі відбіркового турніру до Євро-2020. У Лісабоні українці втримали нічию в матчі зі збірною Португалії, а в понеділок перемогли збірну Люксембургу. В обох іграх на поле вийшов гравець «Шахтаря» Жуніор Мораєс, який тільки 18 березня отримав український паспорт. Футбольна асоціація Люксембургу подала скаргу на Україну, заявивши, що народжений у Бразилії Мораєс не мав права грати за українську збірну. В УЄФА почали розслідування проти України.