Бійка детективів. Генпрокуратура викликає працівників НАБУ для вручення підозри після сутичок під будівлею САП

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Генеральна прокуратура викликає двох працівників Національного антикорупційного бюро для вручення повідомлень про підозру після сутичок під будівлею Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Про це написала у Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

«Генеральною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно співробітників НАБУ О. Сербіна та Д. Замотаєва. Вказані особи підозрюються у незаконному заволодінні транспортним засобом, поєднаному з погрозами застосування фізичного насильства, і у перевищенні влади працівниками правоохоронного органу», — йдеться в повідомленні.

Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 3 ст. 289 Кримінального кодексу — незаконне заволодіння транспортним засобом у поєднані з насильством, небезпечним для життя чи здоровʼя потерпілого, а також за ч. 2 ст. 365 ККУ — примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобовʼязань, вчинене повторно або за попередньою змовою групою осіб, або із погрозою вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень.

Як повідомляє Сарган, Генпрокуратура з 21 березня 2019 року по 26 квітня 2019 викликала повістками Сербіна та Замотаєва для вручення підозр, оголошення про завершення досудового розслідування та надання доступу до матеріалів кримінального провадження. Однак підозрювані весь час ігнорували виклики ГПУ.

Також слідчими центрального апарату Державного бюро розслідувань (ДБР) за погодженням прокурора скеровано клопотання до суду про привід підозрюваних до ГПУ для вручення підозри, оголошення про завершення досудового розслідування та надання доступу до матеріалів кримінального провадження.

Про що йдеться

Управління державної охорони 19 вересня 2018 року виявило кабель для прослуховування, який з будівлі «Охматдиту» прокладали до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Там також виявили мікроавтобус Форд із людьми всередині, які не представилися і закрилися в авто. За інформацією САП, номери авто зареєстровані на НАБУ.

На подвір’ї розпочався конфлікт. За словами очільника САП Назара Холодницького, працівники НАБУ нібито намагалися протягнути кабель для прослуховування. У бюро тоді повідомили, що співробітники відомства проводили слідчі дії. Працівники НАБУ розцінили дії САП як можливу провокацію.