ЗМІ повідомили про пограбування будинку нардепа Пинзеника під Києвом. У поліції ім’я потерпілого не називають

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Вночі 3 травня в селищі Глеваха, розташованому в Васильківському районі за 10,5 км від столиці, четверо злочинців у темному одязі та в балаклавах пограбували будинок. Джерела видання РБК-Україна та кількох інших українських ЗМІ повідомили, що він належить народному депутату Павлу Пинзенику (фракція «Народного фронту»). Водночас офіційно у поліції цю інформацію theБабелю не підтвердили, а сам нардеп на дзвінки не відповідає.

Що сталося?

Злочин скоїли під ранок 3 травня. Нападники зв’язали господарів — чоловіка та жінку. Під загрозою застосування насильства їх змусили віддати велику суму грошей в іноземній валюті. Після чого грабіжники зникли в невідомому напрямку, повідомили у прес-службі поліції Київської області.

«За заявою, пропали тільки гроші. Їм [потерпілим] тілесних ушкоджень не завдано. Єдине, що вони отримали — психологічну травму», — сказав прес-секретар поліції області Микола Жукович.

Чотирьох нападників зараз розшукують.

Що пишуть ЗМІ?

Видання РБК-Україна з посилання на джерело у правоохоронних органах пише, що пограбували будинок народного депутата Павла Пинзеника.

«Відбулось пограбування будинку народного депутата Павла Пинзеника. Це справді так», — повідомило джерело.

На запитання журналіста theБабеля, чи пограбували будинок нардепа, прес-секретар поліції області Микола Жукович заявив, що не підтверджує цю інформацію. Він наголосив, що не може називати імена та розкривати іншу особисту інформацію про потерпілих.

Інші ЗМІ зазначають, що з будинку зникли $40 тис. та €20 тис., а також телефони та інше майно. Проте theБабелю у поліції цю інформацію спростували.

«Це неправда», — сказав Жукович. Він також наголосив, що за заявою потерпілих з будинку зникли лише гроші.

Додамо, що нардеп Павло Пинзеник поки на дзвінки редакції не відповідає.