Батько вбитої Гандзюк подає до суду на генпрокурора Луценка за «злив» протоколів судово-медичної експертизи

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Батько вбитої херсонської активістки Катерини Гандзюк Віктор звинуватив генпрокурора Юрія Луценка і його помічника Олександра Черевка у «зливі» в інтернет протоколів судово-медичної експертизи тіла доньки, за що має намір подати до суду.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«В інтернеті протоколи судово-медичного дослідження тіла Каті. Я не хочу, щоб півсвіту читало, який у Каті був мозок, печінка, нирки. Я маю на це право. Це аморально, дико, неприпустимо [...]. Це — розголошення матеріалів досудового розслідування. Ви поглумилися над памʼяттю Каті, ви завдали мені моральну шкоду. Позов до суду та заява про злочин не забаряться», — написав він.

Батько активістки також відповів на заяву начальника відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням ГПУ і члена групи прокурорів у справі Гандзюк Володимира Парового про те, що нападники «не хотіли вбити активістку», а мали намір лише покалічити.

«Ви відбілюєте вбивць як можете. Чому? Я ще можу зрозуміти аргументи про брак доказів (і то питання, а хто їх має збирати?), але переконувати замість адвокатів у відсутності замислу на вбивство у того, хто наказав вилити літр сірчаної кислоти на мою дитину?» — обурився Гандзюк.