У Німеччині затримали творців Wall Street Market — одного з найбільших торгових майданчиків «даркнету»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У Німеччині затримали творців одного з найбільших торгових майданчиків у «даркнеті» — Wall Street Market, пише Deutsche Welle.

Через цей майданчик зловмисники зі всього світу продавали наркотики, підроблені документи, шкідливі програми, вкрадені особисті дані. За даними німецької поліції, на платформі було розміщено 63 тис. пропозицій, зареєстровано понад 1 млн акаунтів і 5 400 продавців. На самій платформі використовувалися криптовалюти Bitcoin і Monero, організатори отримували комісію від 2 до 6% з кожної операції.

Трьох підозрюваних у віці від 22 до 31 року заарештували в німецьких федеральних землях Гессен, Північний Рейн-Вестфалія та Баден-Вюртемберг. В операції брали участь служби безпеки зі США та Нідерландів, а також Європол і німецьке агентство з інтернет-злочинності ZIT.

Під час рейду поліція конфіскувала понад €550 тис. готівкою, а також «шестизначні суми», що зберігалися у криптовалюті, і дорогі автомобілі. У німецькій прокуратурі підкреслили, що підозрюваним загрожує тюремне увʼязнення на термін від одного до 15 років.