Трамп та Путін телефоном обговорили підсумки розслідування спецпрокурора Мюллера

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент США Дональд Трамп провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним, повідомляє CNBC.

За словами речника Білого дому Сари Сандерс, розмова тривала понад годину. Лідери обговорили доповідь спецпрокурора Роберта Мюллера про можливе втручання Росії в американські вибори 2016 року, ситуацію в Україні та Венесуелі, а також підсумки зустрічі Путіна з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином.

Крім того, Путін і Трамп також обговорили торгівлю і потенційну тристоронню ядерну угоду за участі Китаю.

  • 18 квітня Трамп опублікував у Twitter зображення з написом Game Over («Гру закінчено») після прес-конференції генпрокурора Вільяма Барра. Той підтвердив, що розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера не виявило змови передвиборчого штабу Трампа з Росією.
  • Доповідь Мюллера складається з двох частин. Одна присвячена опису спроб російського втручання, друга стосується можливого порушення Трампом американського законодавства в контексті співпраці з Росією. У доповіді майже 400 сторінок, офіційно вона називається «Звіт про розслідування російського втручання в президентські вибори 2016 року».
  • Трамп повідомив, що генпрокурор США Вільям Барр готує «неймовірні одкровення» про злив інформації з України проти голови його передвиборчого штабу Пола Манафорта під час виборів у США.