Вночі: КНДР запустила ракети малої дальності, Нідерланди видали США українця-хакера, Магучих виграла етап «Діамантової ліги»

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Українка виграла етап «Діамантової ліги» та побила свій же рекорд

Переможниця юнацьких Олімпійських ігор Ярослава Магучих виграла перший етап легкоатлетичної «Діамантової ліги» зі стрибків у висоту. Про це повідомляє прес-служба Національного олімпійського комітету України в Facebook.

«Золото в стрибках у висоту з особистим рекордом 1,96 м набуває чемпіонка Юнацької Олімпіади-2018 Ярослава Магучих. Марина Бех-Романчук стає срібним призером у стрибках у довжину (результат — 6,74)», — йдеться в повідомленні.

Звернемо увагу, що Магучих побила власний рекорд на 1 см.

«Срібло» дісталося спортсменці з Болгарії Мірелі Деміревій, а «бронза» виявилася у шведки Еріки Кінсі.

У КНДР запустили ракети малої дальності. Вони пролетіли від 70 до 200 км

Вранці, 4 травня, у Північній Кореї в місті Вонсан на узбережжі Японського моря відбувся запуск кількох ракет малої дальності. Про це повідомляє Yonhap.

«Північнокорейський уряд випустив ракети малої дальності на сході півострова Ходо о 9:06 ранку (Канвондо, Вонсан) сьогодні», — йдеться в повідомленні.

Також уточнюється, що ракети пролетіли від 70 до 200 км. При цьому з боку Пхеньяна ніяких офіційних заяв поки не надходило.

Нідерланди видали США українця Іванова. Його підозрюють у хакерстві

Нідерланди екстрадували до Сполучених Штатів громадянина України Олексія Іванова. Йому предʼявить звинувачення у хакерстві американський Мінʼюст, передає Інтерфакс-Україна.

«Підсудний змовився піддати мільйони інтернет-користувачів шкідливій рекламі, призначеній для зламу і зараження компʼютерів жертв шкідливими програмами», — йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що 31-річний громадянин України повинен буде постати перед американською Фемідою в пʼятницю.

«Цей обвинувачений брав участь в екстраординарній та масштабній схемі зараження і зламу компʼютерів по всій території Сполучених Штатів і світу», — зазначив прокурор США Крейг Карпеніто.

За його словами, схема, в якій брав участь українець, досить небезпечна, оскільки використовує онлайн-рекламу.

У США впав у річку авіалайнер Boeing 737. На борту було 136 осіб

В американському місті Джексонвілі, штат Флорида, в річку впав авіалайнер Boeing 737 зі 136 пасажирами на борту. Це сталося відразу після приземлення повітряного судна, повідомив мер міста Ленні Керрі на своїй сторінці в Twitter.

«У нас літак в річці. Мене поінформували пожежники і рятувальники. Вони працюють на місці події», — зазначив він.

Пізніше Керрі уточнив, що через цю подію ніхто не помер.

В офісі шерифа уточнили, що рейс летів з військово-морської бази в затоці Гуантанамо.

В Івано-Франківській області перекинувся бензовоз. Вилилося 13 куб. пального

У ніч на 4 травня в селищі Отинія Коломийського району Івано-Франківської області перекинувся бензовоз, який перевозив 38 тонн паливно-мастильних матеріалів. Про це повідомляє прес-служба ДСНС України.

«4 травня в 2:17 на пункт звʼязку Державної пожежнорятувальної частини №7 міста Коломия надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду в селищі Отинія Коломийського району. Встановлено, що вантажний автомобіль «ДАФ» (бензовоз) перекинувся на лівий бік, в результаті чого водій був заблокований у кабіні», — йдеться в повідомленні.

Внаслідок НП стався витік із 2-х секцій цистерни в кількості 13 кубометрів. Постраждалого водія передали медикам.