«УП»: Парубій збирає глав фракцій Ради обговорити інавгурацію нового президента. Зеленський теж, можливо, буде

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

У суботу, 4 травня, спікер Верховної Ради Андрій Парубій проведе нараду з керівниками парламентських фракцій. На ній буде обговорюватися дата інавгурації обраного президента Володимира Зеленського. Крім того, на ній нібито буде присутній і сам переможець виборів, повідомляє Telegram-канал «УП.Off the record».

«Начебто в команді Зеленського пропонують провести інавгурацію до 27 травня. Два високопоставлені співрозмовники в Раді стверджують, що на зустрічі з главами фракцій очікують і самого Володимира Олександровича», — йдеться в повідомленні.

Тоді як в оточенні обраного президента стверджують, що засідання відбудеться без Зеленського.

У той же час глава парламентської фракції «Самопоміч» Олег Березюк підтвердив журналістам «Інтерфакс-Україна» зустріч з обраним президентом Володимиром Зеленським.

«Наскільки я розумію, буде не тільки ця розмова, буде зустріч з новообраним президентом України у Верховній Раді. Будемо говорити, в тому числі, і про інавгурацію», - зазначив він.

  • Депутат Верховної Ради, член комітету з питань правової політики та правосуддя Сергій Міщенко запропонував парламенту провести інавгурацію президента 19 травня. Про це йдеться у відповідному проекті постанови.
  • За законом, інавгурація нового президента має відбутися протягом 30 днів після офіційного оголошення результатів виборів Центрвиборчкомом і публікації їх у газеті «Голос України», тобто не пізніше 3 червня. При цьому точну дату інавгурації визначає парламент окремою постановою.
  • В офіційному виданні Верховної Ради «Голос України» опублікувані результати виборів президента. Згідно з остаточними підрахунками Центральної виборчої комісії, новообраний президент Володимир Зеленський набрав 73,22% голосів, а його опонент Петро Порошенко — 24,45%.