Зірку YouTube Остіна Джонса засудили до 10 років вʼязниці

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Суд засудив блогера і співака в Youtube Остіна Джонса до 10 років вʼязниці. Він просив неповнолітніх дівчат надсилати йому відверті ролики з собою як доказ справжньої прихильності. Про це повідомляє CNN.

У 2017 його заарештували і звинуватили відразу за кількома пунктами: виробництво та розповсюдження дитячої порнографії. В лютому Джонс зізнався, що заманив шість неповнолітніх дівчат, які зняли відверті відео за своєю участю. Їм було по 14 років.

«Виробництво та розповсюдження дитячої порнографії є надзвичайно серйозними злочинами, які загрожують безпеці наших дітей і громад. Дії Джонса відняли у його жертв та їх сімей щось, що вони ніколи не зможуть повернути», — зазначила помічниця прокурора США Кетрін Нефф Уелш.

Підкреслюється, що Джонс також використовував Facebook, щоб переконати неповнолітніх дівчат відправляти йому відверті фото й відео. На даний момент відомо про щонайменше 30 подібних випадків.

  • Шевченківський суд Києва скасував розшук і заочний арешт відеоблогера Анатолія Шарія, який переховується в Литві, а також відмовився ініціювати екстрадицію.
  • Китайську письменницю, відому під псевдонімом Лію, звинуватили у «виготовленні та розповсюдженні непристойних матеріалів». Суд засудив її до 10 років вʼязниці за опис сцени сексу між двома чоловіками в книзі «Заняття».