«Так хочемо». Зеленський має намір провести інавгурацію 19 травня

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Обраний президент Володимир Зеленський заявив, що хотів би провести інавгурацію 19 травня. Про це він повідомив журналістам під будівлею Верховної Ради, передає «Українська правда».

«Ми будемо пропонувати 19 число, так хочемо», — зазначив він.

Більш того, Зеленський уточнив, що тема інавгурації буде головною темою зустрічі з головами фракцій, однак зауважив, що можливі й зустрічі з інших питань.

«Почнемо з цього, а потім продовжимо розмову. Ми хочемо відверту одну зустріч, щоб ми домовилися бодай про щось. Про щось треба починати говорити», — підкреслив він.

За словами Зеленського, його команда готує кроки у відповідь на роздачу Росією паспортів громадянам України на окупованому Донбасі.

«Готуємо. У нас є кілька ходів. Ми в цьому плані маємо бути креативними, швидкими, розумними, такими як ми є, молоді. Будемо поки готувати, а потім покажемо всім», — сказав він.

Уточнимо, що до Верховної Ради Зеленський приїхав у супроводі кількох людей, серед яких був Сергій Шефір.

  • У суботу, 4 травня, спікер Верховної Ради Андрій Парубій проведе нараду з керівниками парламентських фракцій. На ній буде обговорюватися дата інавгурації обраного президента Володимира Зеленського. Крім того, на ній нібито буде присутній і сам переможець виборів.
  • Депутат Верховної Ради, член комітету з питань правової політики та правосуддя Сергій Міщенко запропонував парламенту провести інавгурацію президента 19 травня. Про це йдеться у відповідному проекті постанови.
  • В офіційному виданні Верховної Ради «Голос України» опублікували результати виборів президента. Згідно з остаточними підрахунками Центральної виборчої комісії, новообраний президент Володимир Зеленський набрав 73,22% голосів, а його опонент Петро Порошенко — 24,45%.