Папа Римський запросив до Рима керівництво Української греко-католицької церкви

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Папа Римський Франциск запросив до Рима на нараду щодо ситуації в Україні представників керівництва Української греко-католицької церкви (УГКЦ). Про це повідомляє Vatican News з посиланням на прес-центр понтифіка.

«У складній і суперечливій ситуації, в якій перебуває Україна, Святіший Отець Франциск вирішив запросити 5 і 6 липня 2019 року в Рим Верховного Архиєпископа, членів Постійного Синоду і Митрополитів Української Греко-Католицької Церкви», — йдеться в повідомленні.

Також підкреслюється, що у зустрічі візьмуть участь керівники Дикастерій Римської Курії, які займаються питаннями, що стосуються України.

«Цією зустріччю Святіший Отець хоче висловити свою близькість до Української Греко-Католицької Церкви, яка здійснює пастирське служіння як на батьківщині, так і в різних місцях світу. Крім того, ця зустріч стане черговою нагодою для поглиблення відомостей про життя та потреби України з метою визначення способів, якими Католицька Церква, а особливо Греко-Католицька Церква, може все ефективніше присвятити себе проповідуванню Євангелія...», — підкреслюється в повідомленні.