НАТО не проти закупівлі Туреччиною С-400 у Росії

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

У Північноатлантичному альянсі не проти того, щоб Туреччина купила зенітно-ракетні комплекси С-400 у Росії. Про це повідомив генсек НАТО Єнс Столтенберг, передає Anadolu.

«Стосовно закупівлі озброєнь можу сказати, що це питання є суверенним правом кожної держави, проте, як я вже зазначав вище, для операцій і місій НАТО важливий рівень злагодженості дій країн — учасниць НАТО», — зазначив він.

При цьому Столтенберг уточнив, що Туреччина залишається важливим союзником для НАТО.

«Вдячний Анкарі за організацію засідання Північноатлантичної ради — основного органу прийняття політичних рішень в організації. У майбутньому засіданні візьме участь і Туреччина разом з 7 партнерами по Середземноморському діалогу. Середземноморський діалог є важливим майданчиком НАТО щодо зміцнення партнерських звʼязків і співпраці. У поточному році ми відзначаємо 25-річчя цієї ініціативи», — підкреслив він.

  • Туреччина передасть Україні термальні камери для протитанкових систем і військову рацію на базі програмного забезпечення. Відповідну угоду підписали в рамках 14-ї Міжнародної виставки оборонної промисловості IDEF-2019 у Стамбулі.
  • Наприкінці березня українська армія отримала на озброєння перші турецькі ударні безпілотники Bayaraktar TB2.