У Києві пройде акція за легалізацію медичного канабісу

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Під будівлею Верховної Ради 18 травня пройде акція під назвою «Марш свободи», яка вимагатиме легалізації медичного канабісу. Про це йдеться на сторінці організаторів у Facebook.

В ексклюзивному коментарі theБабелю речниця акції Тетяна Кузьменко розповіла, що не виключений варіант проведення ходи. При цьому, за їхньою інформацією, проект законопроекту вже готовий, але його можуть не прийняти через політичну кризу.

У той же час на сторінці акції зазначається, що на сьогодні є чимало людей, які потребують лікування препаратами на основі канабіноїдів — активних компонентів рослини конопель.

Організацї, що беруть участь у події, стверджують, що вони вже зібрали необхідні 25 тисяч підписів під петицією, а зараз очікують розгляду їхньої пропозиції в комітеті.

«Ми очікуємо повного виконання вимог закону про реєстрацію законопроекту, його невідкладного розгляду і результативного голосування. Від народних депутатів України ми очікуємо єдності та порозуміння. Від уряду — продуктивного співробітництва. Від Президента — відповідальності», — підкреслюється в повідомленні.

Також організатори заявляють, що вимагатимуть вступу нового закону в силу вже з 1 січня 2020 року.