В аварії згорілого літака у Москві загинула 41 людина. Відео пожежі

Автор:
Олена Мельник
Дата:
В аварії згорілого літака у Москві загинула 41 людина. Відео пожежі

Слідчий комітет РФ

Внаслідок аварії літака Superjet у російському аеропорту «Шереметьєво» у Москві загинула 41 особа. Це вказано на сайті Слідчого комітету Росії .

Ці ж дані повідомила журналістам речниця Московського міжрегіонального слідчого управління на транспорті Слідчого комітету Росії Олена Марковська.

За даними російських слідчих, на борту авіалайнера, що прямував сполученням Москва — Мурманськ, перебували 78 осіб, разом з членами екіпажу. «За уточненими даними, якими володіє слідство до теперішнього моменту, з них вижили 37 осіб», — повідомили на сайті російського відомства.

У той же час міністр охорони здоровʼя РФ Вероніка Скворцова повідомила, що при аварійній посадці вижили 38 осіб, пише «Медуза». Серед загиблих — один із пʼяти членів екіпажу.

«34 пасажири і чотири члени екіпажу — це ті живі, з ким ми працюємо», — сказала Скворцова.

Раніше авіакомпанія «Аерофлот» оприлюднила список 33 пасажирів, що вижили при аварійній посадці літака Sukhoi Superjet 100 в аеропорту «Шереметьєво».

У мережі також публікують відео катастрофи. Як пишуть російські ЗМІ, попередньою причиною пожежі на літаку став удар об землю, від чого зламалася задня стійка шасі. Повідомляють, що при аварійній посадці літак тричі вдарився об злітно-посадкову смугу. Крім того зазначають, що лайнеру SSJ-100 довелося повернутися в «Шереметьєво» через те, що в нього вдарила блискавка — на літаку тимчасово перестав працювати радіозвʼязок. Офіційно причину аварії лайнера російське слідство ще зʼясовує.

На місці аварійної посадки пасажирського літака в «Шереметьєво» знайдено два бортові самописці. Ще два прилади для зняття технічних параметрів поки не виявлені.

  • 5 травня в російському аеропорту «Шереметьєво» незабаром після вильоту здійснив екстрену посадку літак, який прямував до Мурманська. Лайнер, на якому сталася пожежа, насилу зумів приземлитися і викинути рятувальні трапи. Слідчий комітет Росії порушив за цим фактом кримінальне провадження за статтею 263 КК — порушення правил безпеки руху і експлуатації повітряного транспорту, що спричинило смерть двох і більше осіб.