Трамп: США піднімуть мита на китайські товари до 25%

Автор:
Олена Мельник
Дата:

До кінця тижня Вашингтон підніме з 10% до 25% тарифи на товари з Китаю, які імпортуються в США на загальну суму $200 млрд. Про це повідомив президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп у Twitter.

«Протягом 10 місяців Китай платив США мита в розмірі 25% на високотехнологічні товари вартістю $50 млрд і 10% на інші товари вартістю $200 млрд. Цими виплатами частково пояснюються наші чудові економічні результати. У пʼятницю 10% зростуть до 25%», — написав він у соцмережі.

Переговори про торгову угоду з Китаєм тривають, але занадто повільно, оскільки вони намагаються переглянути умови, додав Трамп.

«$325 млрд у вигляді інших товарів, які нам відправляє Китай, поки не обкладаються митом, але незабаром будуть — за ставкою в 25%», — зазначив американський президент.

  • Між Китаєм та США триває так звана «торгова війна» — після приходу Дональда Трампа в Білий дім країни підвищують тарифи на імпорт товарів один одної. У липні 2018 року США ввели 25-відсоткові збори для 818 найменувань китайської продукції. У кінці серпня список доповнили 279 найменуваннями товарів. Китай у відповідь ввів аналогічні мита на 659 груп товарів зі США.
  • 24 вересня минулого року у США набули чинності нові мита в 10% на імпортовані з Китаю товари на суму в $200 млрд. Одночасно в Китаї почали діяти нові тарифи на американські товари на суму $60 млрд. Президент США Дональд Трамп звинувачує Китай у «нечесних торгових практиках». Він вводить загороджувальні барʼєри для іноземних товарів, оскільки вважає, що це допоможе американським виробникам.
  • Впродовж останніх місяців уряди США та Китаю ведуть перемовини для досягненням угоди, яка врегульовуватиме всі суперечливі питання в політиці торгівлі двох країн.