«Тимошенко — патріотично налаштована людина». У Зеленського розповіли, з ким і як будуть об’єднуватися в Раді

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Бізнес-партнер і кращий друг Володимира Зеленського Сергій Шефір у інтерв’ю theБабелю розповів, як у Верховній Раді формуватиметься коаліція.

На запитання, чи об’єднуватиметься Зеленський після парламентських виборів з главою «Батьківщини» Юлією Тимошенко та лідером партії «Громадянська позиція» Анатолієм Гриценком, він відповів: «Я вже говорив, що жодна коаліція в Раді довго не трималася, бо гачки, за які вони тримають один одного, — це портфелі. Мені б хотілося придумати якийсь хід, щоб коаліція створювалася не на основі портфелів. І я вважаю, що Юлія Володимирівна — патріотично налаштована людина. Домовлятися треба на нормальних мотивах і помислах, портфелі другорядні».

Сергій Шефір спростував інформацію про утворення нового обʼєднання за Зеленського у парламенті, з яким пов’язують нардепа Валерія Писаренка — у минулому людини з команди колишнього заступника глави Адміністрації президента (АП) Віктора Януковича Андрія Портнова.

«Я чув про нього, але не знайомий. Зараз багато хто ходить і каже, що він від Зеленського, — це маячня. Якщо хтось такий приходить, можна повідомляти нам. Щойно ми зробимо якісь призначення, можна буде не сюди телефонувати, а вже цим людям», — сказав він.

Також Шефір відповів на запитання, кого з команди Порошенка новий президент вважає найефективнішим і готовий з ним працювати.

«Нам сподобалося те, що відбувалося з поліцією. Коли ми зустрілися з [головою МВС] Арсеном Борисовичем [Аваковим], він нам прямо сказав: «Я взагалі не за вас, але робитиму все, щоб вибори пройшли чесно та відкрито», — зауважив він.

На репліку, що Аваков не з команди Порошенка і ніколи не симпатизував йому, а має добрі стосунки з Коломойським, той додав: «Серйозно? Я не знав. Мені здається, він про нього [Коломойського] іронічно висловлюється. У великій політиці дружба ситуативна».

Повну версію інтерв’ю з Сергієм Шефіром читайте на сайті theБабеля у розділі «Тексти».