У США університету подарували колекцію зі 180 тисяч коміксів вартістю $2,5 млн

Автор:
Олена Мельник
Дата:
У США університету подарували колекцію зі 180 тисяч коміксів вартістю $2,5 млн

University of South Carolina

Університет Південної Кароліни у США отримав незвичайну пожертву — колекцію коміксів з Огайо. Вона налічує понад 180 тисяч коміксів, книг, журналів та інших предметів, вартістю приблизно в $2,5 млн. Про це пише The Verge .

Деякі з екземплярів колекції будуть виставлені в бібліотеці Томаса Купера 29 серпня.

Колекція налічує безліч раритетів, зокрема видання «Месники #1», на якому зображена перша команда супергероїв, створена письменником Стеном Лі у 1963 році. Також у бібліотеці представлені такі персонажі, як Людина-павук, Бетмен, Чорна пантера, Залізна людина і багато інших.

Університет заявляє, що це «одна з найбільших колекцій у своєму роді» і що це «феноменальний дар». Архіваріуси бібліотеки вже почали вивчати колекцію. Очікується, що цей процес займе роки.

Колекція належала літньому чоловікові з Огайо на імʼя Гарі Вотсон. Він почав купувати комікси в 1958 році і продовжував до виходу на пенсію в 2010 році. Він відмовився від ідеї розбити колекцію на частини або продати її, тому врешті-решт вирішив подарувати Університету Південної Кароліни. Він розповів журналістам, що «радий, що хтось може краще про неї подбати».