У Харкові та Львові перевіряють на замінування 15 готелів

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

У Харкові гостей і працівників семи готелів евакуюють через повідомлення про мінування.

«Повідомлення про закладення вибухівки в об’єктах на вулиці Шевченка, Нестерова, Копилівській, Сумській, Люсінській, проспектах Гагаріна та Московському надійшло до поліції 6 травня о 09:07», — йдеться в повідомленні управління Національної поліції Харківської області.

Як повідомили theБабелю в прес-службі поліції, перевірка ще триває.

Так само поліція перевіряє інформацію про замінування у восьми готелях Львова.

«Повідомлення про замінування готелів, розташованих на вулицях Звенигородській, Городоцькій, Романчука, Князя Романа, Сербській, Тершаківців, Галицькій і проспекті Свободи, надійшло сьогодні, 6 травня, о 08:50 на електронну пошту поліції Львівщини», — йдеться в повідомленні прес-служби поліції Львівської області.

  • 26 квітня в Києві правоохоронці та профільні служби шукали вибухові пристрої біля Верховної Ради, у Кабінеті міністрів, в аеропорту «Київ» («Жуляни»), на Центральному, Південному та Дарницькому вокзалах, а також на Центральному автовокзалі.
  • У день проведення другого туру виборів президента в управління Нацполіції Одеси, Харкова, Львова, Дніпра та Києва надходило безліч повідомлень про мінування різних обʼєктів. Усі вони виявилися хибними, а в Міністерстві внутрішніх справ заявили, що дзвінки здійснювалися з анонімних номерів з території Росії та окупованих регіонів Луганської та Донецької областей.
  • Нацполіція запропонує внести зміни у Кримінальний кодекс, щоб посилити відповідальність за фейкові повідомлення про мінування.