Російські слідчі назвали ймовірні причини аварії літака в «Шереметьєво»

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Російські слідчі назвали ймовірні причини аварії літака в «Шереметьєво»

Слідчий комітет РФ

Слідчий комітет Росії назвав найімовірніші версії аварії літака Superjet у російському аеропорту «Шереметьєво» в Москві, де 5 травня загинула 41 людина. Про це повідомляється на офіційному сайті відомства .

Серед ймовірних причин катастрофи:

  • недостатня кваліфікація пілотів, диспетчерів й осіб, які проводили технічний огляд борту;
  • несправність повітряного судна;
  • несприятливі метеоумови.

За даними слідства, фюзеляж повітряного судна загорівся під час аварійної посадки літака. На момент пожежі на борту літака перебували 78 осіб, серед них троє неповнолітніх і пʼять членів екіпажу.

Безпосередньо після посадки евакуйовано 33 пасажири і 4 члени екіпажу. Тривають пошуки інших пасажирів цього рейсу — йдеться про 41 людину.

«Вже визнано потерпілими 22 людини, допитуються очевидці, співробітники аеропорту, родичі потерпілих і постраждалих», — повідомили в Слідчому комітеті Росії 6 травня.

На місці події продовжує працювати слідча група. Вилучені для вивчення бортові самописці, відібрані зразки палива з баків літака та заправної станції, аудіозаписи переговорів з диспетчерською службою, записи з камер відеоспостереження.

  • 5 травня в російському аеропорту «Шереметьєво», незабаром після вильоту, здійснив екстрену посадку літак, який прямував з Москви до Мурманська. Лайнер, на якому сталася пожежа, насилу зумів приземлиться і викинути рятувальні трапи. Попередньо, в авіакастрофі загинула 41 людина.
  • У мережі також публікують відео події. Як пишуть російські ЗМІ, попередньою причиною пожежі на літаку став удар об землю, внаслідок чого зламалася задня стійка шасі. Повідомляється, що при аварійній посадці літак тричі вдарився об злітно-посадкову смугу. Також наголошується, що лайнеру SSJ-100 довелося повернутися в «Шереметьєво», тому що в нього вдарила блискавка — через це на літаку тимчасово перестав працювати радіозвʼязок.