У Луганську відкрили пункт видачі російських паспортів

Автор:
Олена Мельник
Дата:
У Луганську відкрили пункт видачі російських паспортів

Alexander Reka \ TASS via Getty Images

В окупованому Луганську з 6 травня почав працювати пункт прийому документів для отримання російського громадянства. Про це повідомив самопроголошений «заступник глави МВС ЛНР» Михайло Параскеєв, передає Інтерфакс .

Тут люди зможуть також отримати консультацію, якщо у них немає необхідних документів. На такі консультації вже вранці 6 травня записалися близько 400 осіб. Документи на отримання російських паспортів прийняли у 10 місцевих жителів.

Документи відправлятимуть у Новошахтинськ Ростовської області (Росія). Рішення щодо них буде прийматися протягом 90 днів.

  • 24 квітня президент Росії Володимир Путін підписав указ, який значно спрощує видачу російських паспортів жителям окупованих територій Донбасу. 29 квітня в місті Новошахтинськ Ростовської області в тестовому режимі відкрили перший центр видачі російських паспортів жителям самопроголошеної «ЛНР». А у Ростовській області 30 квітня в тестовому режимі запрацював другий центр з видачі російських паспортів жителям окупованої частини Донецької області.
  • 1 травня в Росії повідомили про новий указ. Його Путін підписав ще 29 квітня. Цей документ розширив категорії громадян України, які можуть отримати паспорт РФ.
  • У МЗС назвали «юридично нікчемними» усі документи РФ, спрямовані на надання громадянам України російського громадянства у протиправний спосіб. Тож вони не матимуть жодних правових наслідків і не визнаватимуться українською стороною.