Луценко пояснив, коли ГПУ може вручити підозру Ложкіну та іншим фігурантам справи Курченка

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Генеральна прокуратура вручить підозру екс-голові Адміністрації президента Борису Ложкіну тільки тоді, коли матиме для цього достатньо підстав. Це стосується й інших фігурантів справи олігарха-втікача Сергія Курченка.

Про це сказав генеральний прокурор Юрій Луценко під час спілкування з журналістами, пише «Новое время».

За його словами, поки ГПУ не має достатньо доказів для вручення підозр.

При цьому Луценко назвав вручення прокурором Костянтином Куликов підозр фігурантам справи Курченка «політичними передвиборчими заявами».

  • 25 квітня в Генеральній прокуратурі відмовилися видати адвокатам екс-голови Адміністрації президента Бориса Ложкіна підозру у справі олігарха-втікача Сергія Курченка.
  • Генеральна прокуратура 22 квітня викликала на допит екс-голову Адміністрації президента Бориса Ложкіна, екс-главу Нацбанку Валерію Гонтареву і заступника глави Адміністрації президента Олексія Філатова.
  • Борису Ложкіну пропонували зʼявитися до слідчого з особливо важливих справ ГПУ 25 квітня о 13:30. У його повістці йшлося про дві статті — ч. 2 ст. 256 і ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) грошових коштів).
  • Заступник генерального прокурора Євген Єнін пояснив свою заяву про відставку «політизацією» розслідування проти олігарха Сергія Курченка і заявив, що на певному етапі воно пішло всупереч його життєвим принципам.