СБУ запобігла теракту на арсеналі ЗСУ. Для його здійснення Росія завербувала співробітника цього складу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Служба безпеки України запобігла підготовці спецслужбами Росії теракту на одному з арсеналів Збройних сил України. Про це повідомляється на сторінці СБУ у Facebook.

Оперативники встановили, що на початку року представники спецслужби РФ завербували співробітника арсеналу ЗСУ. Для цього вони погрожували родичам службовця, які проживають на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

«Перед працівником арсеналу були поставлені завдання зі збору та передачі інформації про військовий обʼєкт, зокрема про стан охорони, наявність і переміщення зброї. Отриману інформацію країна-агресор планувала використовувати для здійснення диверсій на стратегічному військовому обʼєкті для підриву обороноздатності України», — сказано в повідомленні.

За виконання завдань працівнику арсеналу ЗСУ спецслужби РФ обіцяли матеріальну допомогу, отримання громадянства Росії з оформленням пенсії. Його забезпечили необхідними засобами звʼязку та визначили канали для передачі секретної інформації.

«Завдяки своєчасному реагуванню співробітників військової контррозвідки СБУ вдалося попередити втягнення українського громадянина у протиправну діяльність на шкоду національним інтересам України», — повідомили в СБУ.