У Туреччині скасували результати виборів мера Стамбула після перемоги опозиціонера. Скаргу на них подавала партія Ердогана

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Вища виборча комісія Туреччини скасувала підсумки виборів мера Стамбула, повідомляє агентство Anadolu.

Центральна виборча комісія також постановив провести муніципальні вибори в Стамбулі повторно 23 червня. За скасування результатів виборів і проведення повторного голосування висловилися семеро з 11 членів комісії. Четверо членів виступили проти такого рішення.

Рішення ухвалили на підставі звернення «Партії справедливості і розвитку», очолюваної президентом Туреччини Реджепом Ердоганом. Вона заявила про серйозні порушення під час виборів.

31 березня пройшли перші з 2014 року муніципальні вибори в Туреччині. На виборах мера Стамбула опозиційний кандидат Екрем Імамоглу на кілька тисяч голосів обійшов кандидата від правлячої партії Біналі Їлдірима. У столиці Туреччини Анкарі кандидат від опозиції Мансур Яваш набрав понад 50% голосів. За представника правлячої партії Мехмета Озхасекі проголосували трохи більше ніж 47% виборців.

  • На початку квітня виборча комісія ухвалила рішення перерахувати голоси в Стамбулі. Перед цим Ердоган заявив про фальсифікації при підрахунку голосів у Стамбулі. Відрив між кандидатами склав кілька тисяч голосів в округах, тому перерахунок може змінити ситуацію.