ДТП з туристами на Прикарпатті: затримано голову Федерації рафтингу, який дозволив перевезення людей у вантажівці

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
ДТП з туристами на Прикарпатті: затримано голову Федерації рафтингу, який дозволив перевезення людей у вантажівці

Facebook / Управління ДСНС України в Івано-Франківській області

Правоохоронці затримали голову федерації рафтингу Прикарпаття, який дозволив перевозити людей вантажівкою, що напередодні впала з обриву у річку з 23 туристами з Білорусі, троє з яких внаслідок аварії загинули. Про це повідомляє прес-служба поліції Івано-Франківської області.

52-річного чоловіка правоохоронці затримали у Коломиї, де розташована організація.

«Керівника ГО «Федерація рафтингу Прикарпаття» затримано у порядку ст. 208 КПК України. Розпочато досудове розслідування за ст. 287 Кримінального кодексу України», — йдеться в повідомленні.

287 стаття ККУ передбачає кримінальну відповідальність за випуск в експлуатацію технічно несправних транспортних засобів або інше порушення їхньої експлуатації.

Згідно з даними реєстрів, ГО «Федерація рафтингу Прикарпаття» очолює Віктор Кавацюк.

  • 6 травня, у селі Красник на Івано-Франківщині вантажний автомобіль «ГАЗ-66», який перевозив 23 туристів з Білорусі, впав у річку Чорний Черемош з висоти близько 40 м. Внаслідок ДТП троє людей загинули. Водій вантажівки з туристами перебував у стані алкогольного сп’яніння.
  • На шахті «Східкарбон» в окупованій частині Луганської області, де працюють російські рятувальники, знайдено тіло 14-го гірника. Про це заявив представник омбудсмена в Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський.
  • Внаслідок ДТП в Орловській області в Росії постраждали 15 громадян України. Один з них у важкому стані пребуває у Кромській лікарні, двоє — у Орловській обласній лікарні. Іншим постраждалим надали медичну допомогу та дозволили залишити лікарню.