Луценко: Порошенко не прийшов на допит у ГПУ через неузгодженість графіка

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що президент Петро Порошенко не прийшов на допит у ГПУ через те, що слідчі не узгодили з ним графік. Про це він заявив у коментарі журналістам.

«[Порошенко] готовий у будь-який момент повторно дати свідчення у якості свідка. Очевидно, беручи до уваги статус глави держави, слідчий повинен був узгодити з ним графік і час проведення такого допиту. Але я точно знаю від президента, що він готовий надати всі відомі йому факти для того, щоб Горбатюк хоча б на пʼятий рік розслідування справи [про злочини проти Євромайдану] надав суспільству остаточний результат», — сказав Луценко.

За його словами, главу держави вже допитували раніше в будівлі Адміністрації президента, і для нього «загадка», чому слідчі тоді не взяли в нього підпису.

«Чому Горбатюк згадав про це через рік — для мене не загадка, тому що він так болісно реагує на критику з боку глави держави і таким адміністративним шляхом хоче йому «віддячити», — додав Луценко.

  • 6 травня керівник Управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, який веде справи Євромайдану, повідомив, що 7 травня на 10:00 Порошенко викликаний на допит. Він також додав, що від президента очікують підписання протоколу допиту, який був проведений у 2016 році. Вранці 7 травня Петро Порошенко не зʼявився на допит.
  • Раніше, 15 квітня, Петро Порошенко в ефірі програми «Свобода Слова» на ICTV заявив, що «незадоволений роботою Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури, який сконцентрував у собі всі справи і несе персональну відповідальність за якість розслідування». При цьому він не відповів на пряме запитання, чи задоволений роботою генерального прокурора Юрія Луценка щодо розслідувань вбивств і нападів на активістів.
  • Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що слідство щодо винних у розстрілі на Майдані завершено і Генпрокуратура має всі докази для передачі справи до суду. Адвокат сімей загиблих з ним не згодна.