Глава Держкіно Іллєнко відкидає звинувачення в розтраті державних коштів, виділених на фільм із Зеленським

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко назвав абсурдними і не вартим коментарів звинувачення в можливій розтраті державних коштів, які виділили на створення фільму «Я, ти, він, вона» з Володимиром Зеленським у головній ролі. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Іллєнко зазначив, що відповідне провадження розпочали винятково за рішенням суду, що свідчить про те, що Національне антикорупційне бюро (НАБУ) також не бачить у цьому підстав для розслідування.

«Вони були змушені це зробити. Я думаю, що вони зараз виконають усі необхідні процедури, переконаються в тому, що це просто смішно, тому що фільм зроблений українською мовою», — сказав Іллєнко в коментарі інформагентству.

Також він наголосив, що при виробництві кіно не має значення, яку саме технологію було застосовано, оскільки в підсумку оригінал українською мовою і пояснив, що у фільмі «Я, ти, він, вона» застосовано технологію звукового тонування, а не оригінальний звук з кіномайданчика, і це не є порушенням умов, оскільки ніхто не вимагає від кіновиробника використовувати оригінальний звук.