Супрун подала до суду на ведучого програми «Гроші» Дубінського за поширення неправдивої інформації

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Виконуюча обовʼязки міністра охорони здоровʼя Уляна Супрун подала до суду на журналіста та ведучого програми «Гроші» Олександра Дубінського та вимагає спростування фейкової інформації, яку журналіст поширював у соцмережах. Супрун у Facebook написала, що позов стосується захисту честі, гідності та ділової репутації.

За словами Супрун, Дубінський подає свої судження як факти та створює навколо реальних подій брехливий контекст, підкріплюючи це «фейковими документами без деталей і коректного посилання на нормативні акти».

«Минулого тижня мене звинуватили в тому, що «під виглядом реформ» я займаюся розкраданням і відмиванням бюджетних коштів. Автор цих матеріалів — Олександр Дубінський. Особа, яка не здатна надати докази своїх звинувачень, але не соромиться ними розкидатися [...]. Щойно зареєстрували позовну заяву про захист честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної інформації у Соломʼянському суді», — написала вона.

Супрун додала, що на журналіста вже чотири рази подавали до суду за недостовірну інформацію.

Раніше, 3 травня, Дубінський опублікував два матеріали під назвою «Злодійка з американським паспортом», у яких звинуватив Супрун в тому, що вона разом з «подільниками» розкрадає бюджет під виглядом реформ. У матеріалах йшлося про реформування системи освіти та підвищення кваліфікації у медицині.