Ізраїль не впустить до країни активістів, які планують перешкодити проведенню «Євробачення-2019»

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Ізраїль заявив, що заблокує вʼїзд у країну активістам, які планують перешкодити проведенню «Євробачення-2019», оскільки ця подія, яку побачить світова телевізійна аудиторія, може стати центром протестів через конфлікт із палестинцями. Про це пише The Guardian.

Зазначається, що пісенний конкурс можуть використати для кампанії під назвою «Бойкот, позбавлення прав, санкції» (BDS) під керівництвом палестинців, в якій Ізраїль звинувачують у тому, що через музичний конкурс він намагається «відбілити» свою політику щодо палестинців на окупованому Західному березі та в секторі Гази.

І хоча жоден із 42 виступів, запланованих на «Євробаченні», не скасовано, організатори побоюються, що демонстранти можуть використати шоу, яке приваблює сотні мільйонів глядачів.

«Це буде величезна вечірка, в якій братимуть участь тисячі людей, але ми будемо зберігати пильність, аби ніхто не приходив сюди, щоб турбувати і знищувати. Ми не хочемо забороняти людям вʼїзд в Ізраїль. Але, з іншого боку, якщо ми точно знаємо, що зіткнемося з людьми, які є антиізраїльськими активістами і єдина мета яких полягає в тому, щоб перешкодити цій події, то ми використовуватимемо наявні у нас правові інструменти щодо вʼїзду в країну», — заявив представник міністерства закордонних справ Еммануель Нахшона.