В американському Денвері проведуть референдум про декриміналізацію «чарівних» грибів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
В американському Денвері проведуть референдум про декриміналізацію «чарівних» грибів

Photofusion / Contributor

В американському місті Денвер (столиця штату Колорадо) пройде референдум про декриміналізацію «чарівних» грибів, які містять галюциногенну речовину псилоцибін. Як пише BBC, якщо мешканці міста проголосують «за», Денвер стане першим містом США, у якому скасують покарання за зберігання таких грибів.

Мова про референдум зайшла після того, як під петицією було зібрано понад вісім тисяч підписів. Мер Денвера Майкл Хенкок виступає проти декриміналізації грибів, незважаючи на те, що їх легалізація та вільний продаж не пропонуються.

Організатори референдуму вважають, що гриби, які містять псилоцибін, допомагають людям із депресією, посттравматичним стресовим розладом та іншими психічними станами. Також вони посилаються на дослідження вчених, у якому йшлося, що «чарівні» гриби допомагають хворим на рак переносити біль.

Зазначимо, що в 2005 році в Денвері декриміналізували вживання марихуани, а у 2014 році штат Колорадо першим в країні легалізував вживання марихуани в рекреаційних цілях.

Що таке «чарівні» гриби?

«Чарівні» гриби — загальноприйнята назва видів грибів, плодові тіла яких містять галюциногенний псилоцибін. За структурою речовина схоже з серотоніном — одним з нейромедіаторів, з допомогою яких відбувається передача імпульсу між нейронами. Псилоцибін викликає у людей відчуття звʼязку з потойбічними силами. Такі гриби часто використовують у ритуалах деяких корінних народів Північної та Південної Америки, а також у народів Океанії. У більшості країн світу ці гриби заборонені законом.