Через заходи до 9 травня в центрі Києва перекриють дороги

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

У центрі Києва 9 травня обмежать рух транспорту через урочисті події, приурочені до памʼятної дати.

Про це повідомляє прес-служба Київської адміністрації.

«9 травня із 05:00 на вулицях біля парку Вічної Слави буде обмежено рух усіх видів транспорту у зв’язку із урочистими подіями до Дня пам’яті та примирення, Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та 75-ї річниці вигнання нацистів із України», — йдеться в повідомленні.

Рух перекриють на вулицях Грушевського (від провулку Кріпосного до вулиці Арсенальної), Московській (від Кловського узвозу до площі Арсенальної), Мазепи (від площі Арсенальної до вулиці Лаврської), Омеляновича-Павленка, Лаврській (від вулиці Мазепи до вулиці Цитадельної).

Проїхати не можна буде у провулках Інженерний і Бутишевий, а також на алеї Героїв Крут.

  • З 2015 року в Україні 8 травня встановлено День пам’яті та примирення з нагоди завершення Другої світової війни в Європі. А 9 травня відзначається День перемоги над нацизмом.
  • В Україні на 9 травня запропонували провести альтернативну акцію замість «Безсмертного полку» — вийти на вулиці міст з портретами загиблих на Донбасі воїнів, фото зниклих безвісти в Криму та політичних в’язнів Кремля. Ідею в соціальній мережі висловив письменник Андрій Курков.