Єнін звільнений з посади заступника генпрокурора ще у квітні. Він продовжує працювати у ГПУ

Автор:
Олена Мельник
Дата:

З 26 квітня Євгеній Єнін звільнений з посади заступника генерального прокурора.

Про це theБабелю повідомила речниця генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган. Вона уточнила, що Євгеній Єнін продовжує працювати у ГПУ на посаді прокурора.

25 квітня Рада прокурорів провела засідання і рекомендувала Юрію Луценку звільнити Єніна. У відставку він подав 24 квітня за власним бажанням .

«Генеральний прокурор підписав подання Ради прокурорів на звільнення Єніна з адміністративної посади заступника генерального прокурора. Він залишається на посаді прокурора Генеральної прокуратури», — сказала Сарган.

У рішенні від 25 квітня Рада прокурорів рекомендувала звільнити Євгенія Єніна з посади заступника Генерального прокурора «у зв’язку з достроковим припиненням повноважень на адміністративній посаді за власним бажанням».

У розмові із theБабелем Єнін сказав, що перебуває у відпустці і не знає, чи генпрокурор підписав його рапорт.

  • Євгеній Єнін був призначений заступником генерального прокурора України з міжнародно-правового співробітництва в червні 2016 року. Він має три вищі освіти, володіє трьома іноземними мовами. Раніше працював на оперативних посадах Головного управління розвідки СБУ, Служби зовнішньої розвідки та був радником посольства України в Італії.
  • 24 квітня він написав заяву про відставку з посади заступника генпрокурора. Своє рішення він пояснив «політизацією» розслідування проти олігарха Сергія Курченка і заявив, що на певному етапі воно пішло врозріз з його життєвими принципами.
  • «Я жодним чином не жертвую своєю карʼєрою, я роблю свій персональний громадянський вибір», — сказав тоді він і додав, що його відставка жодним чином не вплине на перебіг розслідування цієї справи.