Савченко заявила, що готова очолити МЗС або Міноборони

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Народна депутатка Надія Савченко заявила, що готова обійняти посаду голови Міністерства закордонних справ або Міністерства оборони.

Про це вона сказала в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Савченко корисна Зеленському як міністр оборони або міністр закордонних справ», — сказала вона.

Депутатка додала, що особисто не спілкувалася з обраним президентом Володимиром Зеленським, проте вела переговори з представниками його команди.

  • Броварський міськрайонний суд переніс засідання у справі нардепа Надії Савченко й екс-очільника організації «Офіцерський корпус» Володимира Рубана. Причина — на перше засідання після виходу обвинувачених з-під варти не прийшли адвокати Рубана.
  • Савченко затримали 22 березня 2018 року у Верховній Раді, після того як парламент зняв з неї недоторканність. Її звинувачують у підготовці захоплення державної влади, а також у посяганні на життя державного діяча, підготовці теракту, сприянні терористичній організації та незаконному поводженні зі зброєю.
  • Надію Савченко та її напарника, переговорника Володимира Рубана звільнили з-під варти в ніч на 16 квітня після того, як термін попереднього арешту закінчився. 23 квітня Савченко вперше після виходу з СІЗО прийшла у Верховну Раду.