Податкову службу очолив заступник міністра фінансів Верланов. Хто він?

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Податкову службу очолив заступник міністра фінансів Верланов. Хто він?

Гонтар Володимир / УНІАН

Кабінет міністрів 8 травня призначив Сергія Верланова главою Державної податкової служби (ДПС) на п’ять років. Випробувальний термін триватиме місяць. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

23 квітня Сергій Верланов переміг у конкурсі, який тривав з 20 березня 2019 року в межах реформи Державної фіскальної служби (ДФС).

«Конкурс проводила Комісія з питань вищого корпусу державної служби. Він складався з трьох етапів, був відкритим для громадськості, а у процесі перевірки та оцінювання робіт брали участь українські й іноземні експерти», — зазначили у міністерстві.

Тепер має відбутися реєстрація юридичної особи, переведення працівників ДФС до Державної податкової служби (не менше 30%), а Кабмін має прийняти розпорядження про початок роботи нової структури.

За словами самого Верланова, організація роботи займе близько місяця-півтора, а нова Податкова служба повинна запрацювати з 1 липня. Заступників голови служби обиратимуть на конкурсі.

Хто такий Сергій Верланов?

Він здобув вищу освіту у Львівському національному університеті імені Івана Франка. Юридичний факультет закінчив у 2003 році, а у 2008-му отримав науковий ступінь кандидата юридичних наук.

Після навчання працював юрисконсультом на підприємствах Львівської області. У листопаді 2008 року зайняв посаду юриста в одній із компаній «Великої четвірки» — PwC, де працював до червня 2015 року. З липня 2015 року до липня 2018 року обіймав посаду партнера у провідній юридичній фірмі України Sayenko Kharenko.

У 2015—2017 роках був співголовою юридичного правового комітету Американської торгової палати в Україні. З 2016 року є членом Громадської ради доброчесності, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (делегований Асоціацією правників України).

26 липня 2018 року призначений на посаду заступника міністра фінансів.

Що він планує змінити?

«Правоохоронна функція повинна бути виведена зі служби», — сказав Верланов під час співбесіди. Він також виступив за збільшення зарплат співробітникам служби, відзначивши, що зараз бачить можливість зробити це за рахунок скорочення штату.

За його словами, майбутня податкова служба буде створена як єдина юридична особа з віддаленими підрозділами. У той же час Верланов планує встановити поріг нарахування податкових повідомлень — рішень за податковим боргом до 100 грн або 1 тис. грн.