Опитування: США частіше за інші країни заперечують, що клімат змінюється через вплив людини

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Сполучені Штати Америки є осередком заперечення наукових висновків про зміну клімату. Міжнародне опитування, проведене у 23 країнах центром YouGov-Cambridge, показує, що значна кількість американців не вірить у те, що людина впливає на глобальне потепління, пише The Guardian .

Загалом 13% американців погодилися з твердженням, що клімат змінюється, але діяльність людей не є наслідком цього. Ще 5% сказали, що клімат не змінюється.

Тільки в Саудівській Аравії (16%) та Індонезії (18%) більш висока частка людей, які сумніваються в тому, що клімат змінюється через людей.

Американці також частіше, ніж жителі будь-якої іншої західної країни, сказали, що вони не знають, чи змінюється клімат і чи відповідальні люди за це.

У той же час переважна більшість громадян США визнають думку вчених про зміну клімату, причому майже четверо з десяти кажуть, що діяльність людей принаймні частково впливає на цей процес, можливо, у поєднанні з іншими чинниками, а ще третина вважає, що діяльність людини є основною причиною зміни клімату.

Вчені в переважній більшості згодні з тим, що люди викликають зміну клімату через збільшення викидів парникових газів протягом багатьох років. Глобальні викиди, як і раніше, ростуть, і останні чотири роки на Землі були найтеплішими з моменту реєстрації рекордів.

У жовтні минулого року Міжурядова група експертів зі зміни клімату, що обʼєднує провідних світових вчених-кліматологів, попередила про тяжкі наслідки глобального потепління. Вони заявили, що залишилося всього 12 років, щоб змінити ситуацію на планеті.