Трамп завадив демократам отримати повну версію доповіді спецпрокурора Мюллера

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент США Дональд Трамп задіяв «привілей виконавчої влади» щодо доповіді спецпрокурора Роберта Мюллера про втручання Росії в американські вибори, повідомляє «Голос Америки».

Це завадило представникам Демократичної партії отримати повну версію доповіді. Міністерство юстиції повідомило про рішення Трампа голову юридичного комітету Палати представників Конгресу Джеррольда Надлера. Це сталося незадовго до того, як у комітеті повинно було початися голосування щодо звинувачення генерального прокурора Вільяма Барра в неповазі до Конгресу через невиконання порядку про надання повного тексту доповіді.

Раніше Трамп заявив, що колишні та нинішні працівники Білого Дому не повинні свідчити в Конгресі щодо розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера.

  • 18 квітня Трамп опублікував у Twitter зображення з написом Game Over («Гра закінчена») після прес-конференції генпрокурора Вільяма Барра. Той підтвердив, що розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера не виявило змови передвиборного штабу Трампа з Росією.
  • Доповідь Мюллера складається з двох частин. Одна присвячена опису спроб російського втручання, друга стосується можливого порушення Трампом американського законодавства в контексті співпраці з Росією. У доповіді майже 400 сторінок, офіційно він називається «Звіт про розслідування російського втручання в президентські вибори 2016 року».
  • 3 травня підсумки розслідування розслідування спецпрокурора Мюллера Трамп обговорив із президентом Росії Володимиром Путіним.