Попри конфлікт з палестинцями, Тель-Авів завершує підготовку до «Євробачення-2019»

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Попри конфлікт з палестинцями, Тель-Авів завершує підготовку до «Євробачення-2019»

Twitter / Eurovision

Незважаючи на конфлікт із палестинцями, Тель-Авів завершує підготовку до «Євробачення-2019». Делегації з 41 країни вже прибули до міста і тестують конгрес-центр, де відбудеться пісенний конкурс. Про це пише Еuronews.

Європейська мовна спілка (EBU), яка організовує конкурс, заявила, що безпека учасників конкурсу була найважливішою і що вона співпрацює з ізраїльською телекомпанією KAN та армією для моніторингу ситуації. Місто призначило додаткових 8 тис. поліцейських агентів для захисту події.

Попри те, що між ракетними ударами палестинців і головною сценою «Євробачення» лише 40 кілометрів, організатори конкурсу запевняють, що все проходить за планом. І намагаються зберегти настрій як можна більш спокійним.

Але палестинські активісти закликають скасувати цю подію, враховуючи поточну ситуацію з сектором Гази.

Представник ХАМАС повідомив ізраїльській газеті «Haaretz», що «не можна співати і веселитися, поки ми [палестинці] страждаємо».

На ситуацію в Ізраїлі також реагують дипломати європейських країн, надаючи своїм громадянам поради під час їх перебування на пісенному конкурсі в Тель-Авіві.

«З огляду на стрілянину з ракет по Ізраїлю з сектора Гази, якщо ви почуєте сирену попередження як чинну стандартну процедуру безпеки в Ізраїлі, ви повинні негайно перейти до безпечної кімнати там, де ви перебуваєте. Якщо ви надворі під час попередження, ви повинні йти до найближчого сховища там», — заявив міністр закордонних справ Іспанії.

Наразі Ізраїль чекає прибуття 5 тис. шанувальників «Євробачення». Це набагато менша кількість у порівнянні з попередніми пісенними конкурсами. Наприклад, у 2016 році до Швеції приїхало 30 тисяч туристів, а в 2017 на «Євробачення» в Києві прибуло 60 тисяч шанувальників.