«Аерофлот» скасував ще кілька рейсів на літаках Superjet

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Російська авіакомпанія «Аерофлот» скасувала ще кілька запланованих рейсів, перельоти за якими повинні були здійснювати літаки Superjet, випливає з даних електронних табло аеропортів. Про це пише РБК.

Загалом станом на 8 травня авіакомпанія відклала або скасувала 11 рейсів, які повинні були виконувати літаки Superjet. Представники «Аерофлоту» ситуацію не коментують.

Раніше вже повідомляли, що після катастрофи за участю Superjet 100 в російському аеропорту «Шереметьєво» авіакомпанія відклала або скасувала пʼять рейсів з Москви та в столицю. Деякі переноси і скасування пасажирам пояснили технічними неполадками.

  • 5 травня в російському аеропорту «Шереметьєво», незабаром після вильоту, здійснив екстрену посадку літак, який прямував з Москви до Мурманська. Фюзеляж повітряного судна загорівся під час посадки. На момент пожежі на борту літака перебували 78 осіб, серед них троє неповнолітніх і пʼять членів екіпажу. Попередньо, в авіакастрофі загинула 41 людина. Безпосередньо після посадки евакуйовано 33 пасажири і 4 члени екіпажу. Серед постраждалих одна українка. З місця аварії вилучені для вивчення бортові самописці.
  • Причиною катастрофи лайнера Sukhoi Superjet 100, яка сталася 5 травня в аеропорту «Шереметьєво» у Москві, могла стати помилка пілотів.