«Це наш День Подяки». Зеленський привітав українців із 9 травня та розповів про свого діда

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Обраний президентом Володимир Зеленський привітав українців із Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій.

Про це Зеленський написав у Facebook.

«Сьогодні — 9 травня. Це наш День Подяки. Подяки за те, що нелюдська ідеологія нацизму назавжди пішла у минуле. Подяки тим, хто боровся з нацизмом — і переміг. Просто вдячні усім — за можливість народитися й жити», — написав він.

Зеленський також виклав фото на могилі свого діда.

«Сьогодні я на могилі свого дідуся Семена Івановича Зеленського. Він пройшов усю війну і залишився назавжди в моїй памʼяті одним із тих героїв, які захистили Україну від нацистів» — написав він про нього.

  • Президент Петро Порошенко привітав українців із Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, який відзначають в Україні 9 травня. Офіційне привітання розміщене на сайті адміністрації президента.
  • 9 травня в Києві поліція затримала організаторку акції «Ніхто не забутий, ніщо не забуте», яка є аналогом російського «Безсмертного полку», Олену Бережну.
  • Від 2015 року в Україні змінився формат святкування 9 травня. Тепер це свято називається Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Офіційним символом стало зображення квітки червоного маку. Подібні символи використовуються для вшанування памʼяті жертв і героїв Другої світової війни в усьому світі.