В американському Денвері скасували кримінальну відповідальність за зберігання «чарівних» грибів

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

В американському місті Денвер (столиця штату Колорадо) скасовують кримінальну відповідальність за зберігання «чарівних» грибів, які містять галюциногенну речовину псилоцибін.

Про це повідомляє The Denver Post.

Питання вирішувалося на міському референдумі. 50,56% мешканців Денвера підтримали декриміналізацію.

Денвер став першим містом у США, де декриміналізували ці гриби.

Організатори референдуму вважають, що гриби, які містять псилоцибін, допомагають людям із депресією, посттравматичним стресовим розладом та іншими психічними станами. Також вони посилаються на дослідження вчених, у якому йшлося, що «чарівні» гриби допомагають хворим на рак терпіти біль.

Що таке «чарівні» гриби?

«Чарівні» гриби — загальноприйнята назва видів грибів, плодові тіла яких містять галюциногенний псилоцибін. За структурою речовина подібна до серотоніну — одного з нейромедіаторів, за допомогою яких відбувається передача імпульсу між нейронами. Псилоцибін викликає у людей відчуття звʼязку з потойбічними силами. Такі гриби часто використовують у ритуалах деяких корінних народів Північної та Південної Америки, а також у народів Океанії. У більшості країн світу ці гриби заборонені законом.

  • У 2005 році в Денвері декриміналізували вживання марихуани, а у 2014 році штат Колорадо першим в країні легалізував вживання марихуани з рекреаційною метою.
  • У Канаді сформувався дефіцит марихуани, яку з 17 жовтня дозволили купувати легально для особистого користування. У провінціях Онтаріо, Квебек і Нью-Брансвік у легальних точках продажу запаси конопель майже закінчилися, або ж продавці просто не встигли виростити і підготувати достатню їх кількість. У підсумку люди повертаються до послуг чорного ринку, хоча це й істотно дорожче.