Поліція розпочала 5 кримінальних проваджень за використання забороненої символіки в Україні

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

У поліції зареєстрували 5 кримінальних проваджень за фактом використання забороненої символіки під час відзначення 9 травня. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ у Facebook.

«Поліція зареєструвала 5 кримінальних проваджень за використання забороненої символіки. На території держави зареєстровано 33 резонансні події. Найбільше — у Дніпропетровській, Миколаївській областях та місті Києві», — йдеться в повідомленні.

При цьому 13 з них, уточнюють у МВС, стосуються використання так званої «георгіївської стрічки». За даними фактами складено адміністративні протоколи.

Правоохоронці також нагадали, що до забезпечення правопорядку в цей день було залучено понад 30 тис. працівників з органів МВС.

  • Біля Вічного вогню в центрі Києва зустрілися учасники двох акцій, які проходять 9 травня. Одна з них — «Ніхто не забутий, ніщо не забуте», схожа за форматом на російський «Безсмертний полк», інша — організована націоналістичними організаціями до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.