У Нью-Йорку засудили іммігрантку з Росії Анну Сорокіну. Вона представлялася спадкоємицею німецького мільярдера і викрала понад $200 тисяч

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У США винесли вирок уродженці Росії, 28-річній Анні Сорокіній — громадянці Німеччини, яка видавала себе за спадкоємицю мільярдера зі статком у €60 млн. Вона була відома під прізвищем Делві та кілька років вела розкішне життя у Нью-Йорку. У квітні Сорокіна була визнана винною в шахрайстві та привласненні понад $200 тисяч. Їй вдалося обдурити не тільки знайомих, але ввести в оману місцеві готелі та банки.

Що сталося?

Верховний суд Манхеттена 9 травня засудив Анну Сорокіну до тюремного увʼязнення терміном від чотирьох до 12 років. Фактичний час, який вона проведе за ґратами, залежатиме від її поведінки та інших факторів, пише ВВС. Проте міру покарання можуть змінити на умовний термін не раніше, ніж через чотири роки.

В її термін зарахують час, протягом якого вона перебувала під вартою — з жовтня 2017 року.

«Я прошу вибачення за помилки, які я зробила», — сказала Сорокіна незадовго до вироку.

Оскільки дівчина відмовилася від угоди про визнання провини, їй може загрожувати депортація до Німеччини.

Що зробила Анна Сорокіна?

Анна Сорокіна емігрувала з Росії в Німеччину разом із батьками у 2007 році, коли їй було 16 років. Після закінчення школи вона навчалася у Великій Британії, жила в Парижі, а пізніше переїхала в Нью-Йорк.

У США Анна Сорокіна видавала себе за дівчину на імʼя Анна Делві та стверджувала, що є багатою спадкоємицею. Вона брехала, що в її розпорядженні перебуває трастовий фонд вартістю в кілька мільйонів доларів, відвідувала елітні вечірки і жила в розкішному нью-йоркському готелі. За даними слідства, в 2016 і 2017 роках вона не сплачувала борги та підробляла чеки, а також намагалася отримати в банках кредит на $22 млн. Їй також вдалося обдурити подругу — peдaктopку пoпуляpнoгo жуpнaлу — і виманити у неї оплату польоту на приватному літаку і відпустки в Марокко.

За твердженням прокурорів, на рахунках у Сорокіної «не було ні цента». Адвокат дівчини стверджував у суді, що вона не мала злочинних намірів, а була амбітним підприємцем. Після місяця судового розгляду суд присяжних визнав Сорокіну винною за вісьмома пунктами. Однак її виправдали в крадіжці понад $60 тисяч у подруги, яка заплатила за її розкішний відпочинок в Марокко, а також у спробі привласнення $22 млн банківського кредиту.