Продюсера Mash затримали в російському «Шереметьєво» за підробку документів. Він хотів отримати інформацію про катастрофу Superjet

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

У російському аеропорту «Шереметьєво» затримали продюсера Телеграм-каналу Mash за підозрою у спробі отримати записи переговорів пілотів аварійного Sukhoi Superjet 100 за допомогою підробленого запиту від імені Генпрокуратури. Про це пише Интерфакс.

Як повідомляє видання, один із продюсерів Mash особисто приїхав до столичних авіадиспетчерів і вимагав надати йому записи переговорів пілотів лайнера з землею.

«При цьому він не представилася журналістом, а свій запит підкріпив документом, нібито від імені Генпрокуратури. Потім стало відомо, що документ підроблений», — пише Интерфакс.

Авіадиспетчери викликали правоохоронців, які затримали чоловіка. Факт затримання підтвердили на сторінці Телеграм-каналу.

«Наш співробітник проводив розслідування щодо трагедії в «Шереметьєво». Добував інформацію, спілкувався з людьми, готував дещо важливе. Він повинен був зустрітися з одним із агентів — тут його й затримали», — йдеться в заяві Mash.

Також у повідомленні наголошено, що ніяких підроблених документів не було, а журналіст Телеграм-каналу перебуває під серйозним тиском силовиків.

Також головний редактор Mash Максим Іксанов заявив про те, що 9 травня правоохоронці провели обшук у редакції Телеграм-каналу.

«Наші методи роботи, наша політика, наша ідеологія дуже багатьох не влаштовує. Але я хочу розчарувати — ми будемо продовжувати працювати, як і працювали, ми будемо найкращими. І навіть якщо у нас заберуть останній компʼютер, ми будемо писати вам з наших телефонів», — йдеться у відеозверненні Іксанова.

  • 5 травня в російському аеропорту «Шереметьєво», незабаром після вильоту, здійснив екстрену посадку літак, який прямував з Москви до Мурманська. Фюзеляж повітряного судна загорівся під час посадки. На момент пожежі на борту літака перебували 78 осіб, серед них троє неповнолітніх і пʼять членів екіпажу. Попередньо, в авіакастрофі загинула 41 людина. Безпосередньо після посадки евакуйовано 33 пасажири і 4 члени екіпажу. З місця аварії вилучені для вивчення бортові самописці.
  • У катастрофі літака Superjet у російському аеропорту «Шереметьєво» в Москві, де 5 травня під час аварійної посадки загорівся фюзеляж повітряного судна, постраждала одна громадянка України.
  • Причиною катастрофи лайнера Sukhoi Superjet 100, яка сталася 5 травня в аеропорту «Шереметьєво» у Москві, могла стати помилка пілотів.