Поліція Криму викрила вербувальників українців для переправки нелегалів через Середземне море

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Поліція Криму викрила злочинну групу, яка вербувала українців для переправлення нелегалів із країн Південно-Західної Азії у країни Західної Європи через Середземне море. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

«Зловмисники нелегально перевозили завербованих українських громадян через державний кордон, зокрема і через закриті пункти пропуску на тимчасово окупованій території автономії, в Республіку Туреччина», — йдеться в повідомленні.

Правоохоронці зазначили, що вербувальники не говорили найнятим перевізникам, що вони будуть займатися протизаконною справою. Більшість завербованих українців були затримані в Італії та Греції. 250 українців тепер відбувають покарання у країнах Західної Європи.

Стосовно затриманих порушено кримінальні справи за ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини) та ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Зловмисникам загрожує до 12 років вʼязниці з конфіскацією майна.

  • Працівники Служби безпеки спільно з поліцією затримали групу з трьох чоловіків, серед яких громадянин африканської країни, за підробку і продаж іноземцям українських документів. Під час обшуку за місцем проживання ділків правоохоронці виявили сотні підроблених печаток і штампів, тисячі бланків різних державних установ та міністерств, десятки виготовлених підроблених документів, а також зброю і боєприпаси до неї.